POLITYKA PRYWATNOŚCI


25 maja 2018 r. weszło w życie rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej dotyczące osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu tych danych, czyli RODO. Informuję, że wchodząc na moją stronę/bloga Uzależniona od książek pod adresem booksureourworld.blogspot.com przyjmujesz do wiadomości poniższe:

WŁAŚCICIEL BLOGA I KONTAKT Z NIM

Właścicielem ww. bloga jest Patrycja Hrycak posługująca się pseudonimem Uzależniona od książek. Kontakt jest możliwy poprzez wiadomość prywatną na fanpage'u bloga w serwisie Facebook, wiadomość prywatną w serwisie Instagram lub pod adresem mailowym: mariolalolek@o2.pl. Właściciel bloga jest administratorem danych osobowych.

GROMADZENIE I OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH WYNIKAJĄCYCH Z KONTAKTEM PRZEZ E-MAIL, A TAKŻE ZWIĄZANE Z TYM UPRAWNIENIA UŻYTKOWNIKA

Korzystając z próby kontaktu poprzez e-mail oświadczasz, iż dobrowolnie przekazujesz swoje dane osobowe (imię, e-mail) w celu przesłania zapytania. Wykorzystane zostaną one jedynie w celu odpowiedzi na kontakt. 

Gwarantuję, że dołożę wszelkich starań, aby były chronione z należytą ostrożnością i nie wpadły w ręce osób do tego nieuprawnionych. Podane dane nie będą wykorzystywane w nienależyty sposób, odsprzedawane lub przekazywane. W trakcie trwania korespondencji, osoba, z którą ją prowadzę, może poprosić o wykasowanie maili. Uczynię to bezzwłocznie po odtworzeniu wiadomości z taką prośbą. Komputer chroniony jest hasłem oraz ma zainstalowany aktualny program antywirusowy.

SYSTEM KOMENTARZY

Blog korzysta z systemu komentarzy Google Plus. Użytkownik zostawiając komentarz na blogu, wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez system komentarzy Google Plus zgodnie z jego polityką prywatności. Komentarze wyświetlane są na blogu, ale przechowywane są na platformie Google Plus. Administrator, czyli właściciel bloga nie ma wpływu na przetwarzanie danych osobowych potrzebnych do pozostawienia komentarza. 


PLIKI COOKIES

Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczek), aby świadczyć usługi na wysokim poziomie. Korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Na moim blogu pliki cookies gromadzone są przez: mojego bloga, Google, Instagrama, Facebooka.

Jeżeli uważasz, że pliki cookies naruszają Twoją prywatność, możesz je wyłączyć zgodnie z przeglądarką, jakiej używasz:

Przeglądarka Mozilla Firefox: Menu-→ Narzędzia → Opcje → Prywatność
Przeglądarka Microsoft Internet Explorer: Menu → Narzędzia → Opcje internetowe → Prywatność
Przeglądarka Google Chrome: Menu → Narzędzia → Wyczyść dane przeglądania 
Przeglądarka Opera: Opera → Menu → Ustawienia → Wyczyść historię przeglądania 
Przeglądarla Apple Safari: Menu Safari → Preferencje – Prywatność


POSTY SPONSOROWANE

Na blogu zamieszczane są posty sponsorowane w postaci recenzji książek w formie barteru. Post sponsorowany zawiera reklamę produktu w postaci książki, recenzję oraz logo księgarni, portalu lub wydawnictwa, które przekazało ją do recenzji. Posty sponsorowane zamieszczane są na blogu wyłącznie w celach marketingowych. W postach sponsorowanych mogą być zamieszczone linki prowadzące do:
a. sklepów internetowych umożliwiających kupno zrecenzowanej książki;
b. strony wydawnictwa, które przekazało książkę do recenzji;
c. strony autorskiej lub serwisu autora danej książki.
Powyżej wskazane linki prowadzą do stron należących i zarządzanych przez osoby trzecie. Administrator nie odpowiada za dostępność oraz jakość tych stron. 

PODSTAWA PRAWNA

Ww. dane przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.


Copyright © 2016 Uzalezniona od ksiazek , Blogger